PIISPAN KIOSKI

tammikuu 11, 2007

KULMAKIVI?

Filed under: Raamattu — bishop @ 9:14 am

Tänään tuli Uskonkirjat sivustolta Päivän Sana, joka oli Apostolien teoista se paikka, jossa puhuttiin kulmakivestä, jonka rakentajat oli hylänneet. Mua on aina (tai siis kaikki tän reilun kolme vuotta, jonka olen asiasta tiennyt) ihmetyttänyt, että mitä toi juttu oikein tarkottaa. Se kuulostaa tosi oudolta. confused.gif Vähän aikaa sitten joku Raamatun opettaja jossain kertoi ”kulmakiven” käytännön merkityksen historiassa. Täs on se Raamatun kohta ja sitten selitys, mikä se kulmakivi oikeasti oli.

ruusuApt.4:11-12 Hän on ’se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut’. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.”    

Jep. Eli joku opetti, että toi ”kulmakivi” liittyy pyramideihin ja niiden rakentamiseen. Kulmakivi oli se, joka lykättiin viimiseks sinne pyramidin huipulle ja se oli kaikkein tärkein kivi, koska se ikään kuin piti pyramidin sivut yhdessä. (Tää on nyt siis mun tulkinnan varassa, että olen ymmärtänyt ja että muistan oikein sen opetuksen.) Mutta nyt mäkin siis tajuan tuon jakeen merkityksen paremmin, ”hyvähyvä” huusivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään. clap2.gif

Mainokset

Jätä kommentti »

Ei kommentteja.

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: