PIISPAN KIOSKI

huhtikuu 20, 2008

JUMALA TOIMII N Y T

Filed under: Evankeliointi — bishop @ 6:34 pm

Mauri Vilponen kertoo sähköpostiviestissään seuraavaa 19.4.2008:

Lähetin alla olevan kokousraportin tuttavapiiriin Suomeen. Lisäksi koin sydämessäni lähettää sen myös teille. Herra tekee täällä ihmeitä ilman määrää – Kunnia Hänelle!

Tampan Riverissä kuulimme ystäviltä Lakelandissa, Floridassa Pyhän Hengen liikehdinnästä, joka sai alkunsa Ignited Church -seurakunnan parantumiskokouksissa ja on jatkunut noin kahden viikon ajan.Lähdimme 16.4.08 keskiviikkoillan kokoukseen, joka oli järjestyksessään 13. Kaksi tuntia ennen kokouksen alkua paikalla oli muutamia kymmeniä odottamassa sisäänpääsyä. Ovet avautuivat klo 18, jolloin odottajien määrä oli 500 -700. Salissa oli alle 1000 istumapaikkaa.
Vieraileva tiimi oli Kanadasta, ja se toimii Fresh Fire Ministries -nimisenä palvelujärjestönä. Kokous alkoi klo 19 voimakkaalla ylistyksellä, jota kesti noin 1,5 tuntia. Ylistystä veti nuori rouva, joka miehensä kanssa kuului vierailevaan tiimiin. Laulujen sanoma oli vahva, ja välillä laulettiin Pyhässä Hengessä ”Good morning awakening church …“, oli hengessä laulamisen sanomaa. Välillä rukoiltiin erikoisesti Jumalan kirkkauden ilmestymistä.

Sitten lavalle saateltiin kahden miehen tukemana täysin ‘juopunut’ 50-60-vuotias mies nimeltään Todd Bentley (toim.huom. Pyhän Hengen voiman alla ihminen voi tulla juovuksiin Pyhästä Hengestä, k.s. Raamatusta Apt. 2). Miehellä oli yllään kuluneet farkut ja musta T-paita. Käsivarret olivat täynnä tatuointeja, ja T-paidan alta pilkisti esiin myös kaulan ja niskan tatuointeja. Puhuja ei mitenkään istunut amerikkalaiseen pastorikulttiin.

Kokous jatkui hänen johdollaan ylistäen, rukoillen ja välillä julistaen – odottaen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä. Todd Bentleyn julistus oli hyvin murtavaa, välillä itkun sekaista. Hän korosti Jumalan pyhyyttä ja Hänen kirkkautensa ilmestymistä, sen janoamista ja odottamista. Hän mainitsi erikoisesti sen voitelun, jonka Herra on laskenut Rodney Howard-Brownin ylle, siunauksen, joka on maailmanlaajuinen ja josta vain vähän tiedetään. Hän kertoi, kuinka Toronton herätys lähti Tulsasta, jossa Rodney siunasi kättenpäällepanemisella loppuun palaneen saarnamiehen Randy Clarkin. Clark meni Torontoon, ja syttyi Toronton herätys. Vastaava tapahtumaketju liittyy Pensacolan ja monen muun herätyksen taustoista.

Todd Bentleyn julistuksen aikana meteli kasvoi salissa korviahuumaavaksi. Välillä hän vaiensi yleisöä, käytti tiedonsanoja ja kutsui sitten esille todistamaan ne, jotka olivat kokeneet parantumisen. Paikalla oli haastattelijat ennen kuin todistajat ‘kelpuutettiin’. Todistajien jono kasvoi moniin kymmeniin: (en ole aikaisemmin nähnyt tuollaista joukkoparanemista)

 

 

 
 • kivulias vatsasyöpä oli poissa,
 • 9-vuotiaalta pojalta astma oli poissa – juoksu salissa osoitti oireiden olevan poissa,
 • liikenneonnettomuudessa vammautuneen naisen selkä parantui,
 • mieheltä poistui syöpä niskasta (edellisissä kokouksissa) nyt todistus,
 • sokea nainen sai näkönsä,
 • mies tuli vain testatakseen puhujaa – parantui jaloistaan,
 • katolta pudonnut mies parantui 20 vuotta vaivanneista niskavammoistaan,
 • 54-vuotias nainen parantui synnynnäisestä hermovammasta ja kädet toimivat normaalisti,
 • nuori mies pystyi kävelemään normaalisti, jota ei aikaisemmin voinut tehdä,
 • nuori Jessica parantui itsemurha-aikeistaan – ei ollut koskaan tuntenut itseään onnelliseksi,
 • runsaasti alkoholi- ja huumeriippuvuuksista vapautuneita,
 • nuori tyttö parantui skolioosista,
 • Wendy parantui kurkussa olleesta vammasta,
 • nuori mies parantui synnynnäisestä vasemman käden toimintaa rajoittavasta hermovammasta,
 • nuori mies tuli uskoon ja samalla silmät ja näkö parantui,
 • alle 10 -vuotias tyttö parantui päävammasta, jonka sai liikenneonnettomuudessa,
 • monet vapautuivat demoneista,
 • lukuisia muita parantumistodistuksia, joista en saanut tolkkua/ kirjausta,
 • todistusten välillä puhuja nostatti tai kutsui esiin henkilöitä kertoen heidän ongelmansa, tai vain kohtaamaan Jeesuksen, kuten “te kaksi yliopisto-opiskelijaa siellä, Herra tahtoo kohdata teitä.” Näiden esiin kutsuttujen puolesta hän yleensä rukoili. Todistajia hän vain siunasi.
 • monilla todistajilla oli parantuminen jo dokumentoitu lääketieteellisesti aikaisemmissa kokouksissa tapahtuneena. Tämän kokouksen dokumentoitavat esitetään sitten jossakin seuraavassa kokouksessa.
 • kutsui esiin 60-vuotiaan naisen, jolla synnynnäinen korvavamma – Herra paransi täysin.
 • kutsui ohimenevän miehen luokseen ja kertoi hänen ruumhllisesta ongelmastaan – Herra paransi täysin.
 • julisti, että parantumisen palvelu on tulossa jälleen Amerikkaan, oltuaan poissa tai harvinaista jonkin aikaa,

Todd Bentley pyysi esille ensiksi ei-amerikkalaiset siunattaviksi parantamisen voitelulla – edustamaan maataan. Menimme muiden mukana, ja hän reagoi voimakkaasti kuultuaan, että olimme Suomesta.Sitten hän kelpuutti myös amerikkalaiset, yhden edustajan per osavaltio, ja siunasi heitä. Pyhän Hengen toiminta oli hyvin voimakasta ja Hänen lahjojensa kautta niin todellista ja täsmällistä. Saamamme tiedon mukaan kokoussarjan aikana sadat ihmiset ovat parantuneet. Tämä oli vain yksi niistä kokouksista, jotka jatkuvat… Lähdimme kotiin klo 23, kokous jatkui viela täysillä.

Siunaten
Mauri ja Ritva Vilponen 
Lisätietoja taustoista löydät netistä http://www.freshfire.ca 

7 FLAMES MISSION INTERNATIONAL, Kotkan siivet -verkkolehti.

Mainokset

6 kommenttia »

 1. Kiitos Herralle siitä mitä Hän tekee Floridassa. On ihana lukea Pyhän Hengen työstä ja ihmeellisistä parantumisista.

  kommentti Kirjoittanut Veli Saarikalle — huhtikuu 25, 2008 @ 7:56 am | Vastaus

 2. Aamen… aivan mahtavaa, että mäkin saan ”kokea” tällästä. Kun on vaan lukenut juttuja jostain Pyhän Hengen vuodatuksesta Azusa-kadulla ja kuullut vuodesta 1995, niin on ihanaa että saan olla uskovana Kristuksen omana seuraamassa JA MUKANA tässä! :O) Jumala koskettaa myös Suomea. Siunattua kevättä!

  kommentti Kirjoittanut piispa — huhtikuu 25, 2008 @ 9:56 am | Vastaus

 3. Tää on aivan suunnattoman mahtavaa! Kun luin tästä herätyksestä, täytyin Pyhällä Hengellä ja halusin vain ylistää Häntä!!! Kiitos Jumalalle!!!

  kommentti Kirjoittanut Johanna — Touko 24, 2008 @ 11:00 pm | Vastaus

 4. Kannattaa myös lukea mitä jotkut karismaattiset kristityt pitävät outona tässä herätyksessä. Asioita kannattaa aina tutkia.
  Hyvä, objektiivisuuteen pyrkivä artikkeli Todd Bentley and the Lakeland Revival löytyy täältä http://www.reachouttrust.org/articles/deception/ToddB.htm
  Mielenkiintoisia kommentteja löytyy myös täältä http://www.revivalschool.com/florida.html

  kommentti Kirjoittanut Rilla — Touko 25, 2008 @ 9:14 pm | Vastaus

 5. Ihanaa, Herra toimii! Tuli leviää sieltä meillekin.

  Rilla, luin nuo laittamasi jutut. Näinhän se aina menee, kun Jumala toimii niin jo alkaa kujanjuoksu siitä mikä on Jumalasta ja mikä ei. Tietysti pitää tutkia asiaa, sitä olen tämän illan aikana tehnyt. Tutkin edelleen. Ylistys ko tilanteissa sai henkeni yhtymään siihen, puheessa oli osia mitä ihmettelen mutta niihän ihmettelen monia muitakin asioita. Aika näyttää. Kiitä Herraa jos tästä alkaa tuli levitä, jos ei, Herralla on tämäkin asia hoidossaan.

  kommentti Kirjoittanut savisuti — Touko 26, 2008 @ 1:56 am | Vastaus

 6. No niin, tähän alkaa nyt virrata kommentteja (kiitos niistä kaikista, luen kyllä!), mutta blogini ei toimi väittelyalustana. Arvostelunhenki on toiminut meillä ihmisillä iät ja ajat ja toimii edelleen. Mutta MUISTAKAA, että Bentley ei ole korottanut itseään Jumalan asemaan, vaan on yhtä ”ihminen” kuin sinä tai minä. Raamatussa myös kehotetaan ottamaan se hyvä opetus ja jättämään muu omaan arvoonsa.

  Omana, viimeisenä mielipiteenäni sanon, että minulle on aivan sama käytetäänkö tästä nimitystä ”herätys” vai ”nukutus”: saatana ei ole KOSKAAN herättänyt ihmistä kuolleista, eikä se ole KOSKAAN parantanut, sillä se ei kykene luomaan uutta. Toisin sanoen, silloin kun tiedän tuhansittain ihmisiä tulevan Jeesuksen ristille ja antavan elämänsä Hänelle,parantuvan mitä vaikeimmista sairauksista ja vapautuvan saatanan kahleista, annan suosiolla kunnian Jumalalle ja Hänen Pyhälle Hengelleen! Omasta puolestani minun ei tarvitse arpoa tämän toiminnan suhteen mistä ”lähteestä” se on kotoisin: VAIN Pyhä Henki kykenee tähän. :O)

  kommentti Kirjoittanut piispa — Touko 27, 2008 @ 7:45 am | Vastaus


RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: